Gratis verzending
binnen Nederland
voor België vanaf € 20,00

Vandaag verzonden
bij bestellen vóór 19.00 uur

Let op: vanwege grote drukte en personeelstekort in het verzendcentrum ontvangt u uw bestelling mogelijk later dan u van ons gewend bent. Er wordt hard aan gewerkt om dit op te lossen. Onze excuses voor het ongemak.

‘Ruimer ademen – vrijer leven’ downloads

Hier vind je een aantal ingesproken instructies uit de methode Van Dixhoorn, die je kunt downloaden. Er staan diverse soorten instructies (aandacht, adem en beweging) in verschillende houdingen (zittend, liggend en staand). Uitleg over de toepassing van de ingesproken instructies vind je in het boek ‘Ruimer ademen – vrijer leven’.

Deze instructies zijn voorbeelden van hoe de methode Van Dixhoorn is toe te passen en niet meer dan dat… Dezelfde instructies kunnen ook op een andere wijze worden gegeven: sneller of trager, rustiger of actiever, uitgebreider of juist korter. Er bestaat geen vaste vorm in het geven van deze instructies.

In principe zijn ze door iedereen veilig toe te passen: ze wijken niet/nauwelijks af van wat we in het dagelijkse leven toch al doen. Als het lastig is om ze toe te passen of er zijn onprettige gewaarwordingen, is het raadzaam om met een Van Dixhoorn-therapeut uit te zoeken waar dat aan kan liggen.

De instructies zijn vooral bedoeld als kennismaking met deze ‘open’ vorm van adem- en spanningsregulatie of als ‘opfrisser’ voor diegenen die er in het verleden al wel eens wat mee hebben gedaan, maar die het niet meer zo goed terug kunnen halen in hun herinnering. Ook kunnen de instructies bruikbaar zijn voor mensen die op dit moment begeleiding krijgen en die er graag een paar keer mee willen oefenen, omdat ze het lastig vinden om de instructies te onthouden en/of zelf toe te passen.

Zodra de instructies helder zijn, is het zinvol om vooral ook zelf te oefenen zonder de ingesproken teksten. Het gaat er op den duur namelijk vooral om dat de instructies je handvatten hebben gegeven die je zelf kunt toepassen zonder dat je iets (smartphone, cd-speler of wat dan ook) of iemand nodig hebt. Je vermogen tot zelfregulatie wordt sterker als je niet iets uit de buitenwereld nodig hebt, want dan kun je het altijd en overal toepassen.

1. Zit, stand voeten


downloaden

2. Zit, voor/achter


downloaden

3. Hoorbaar ademen: uitademen


downloaden

4. Aandacht verzamelen


downloaden

5. Ruglig, voeten optrekken


downloaden

6. Spanning volgen


downloaden

7. Stand, rustadem


downloaden

8. Stand, armen zwaaien


downloaden

Copyright © 2015 Uitgeverij Akasha, Eeserveen