Gratis verzending
binnen Nederland
voor België vanaf € 20,00

Vandaag verzonden
bij bestellen vóór 19.00 uur

Let op: vanwege grote drukte en personeelstekort in het verzendcentrum ontvangt u uw bestelling mogelijk later dan u van ons gewend bent. Er wordt hard aan gewerkt om dit op te lossen. Onze excuses voor het ongemak.

Boekspecificaties

  • ISBN 9789460152146
  • 288 pagina's

 26,50

Boekspecificaties

  • ISBN 9789460152146
  • 288 pagina's

 26,50

Neuroaffectieve meditatie

Een praktische handleiding voor emotionele groei, hersenontwikkeling en herstel van trauma

Marianne Bentzen

Op basis van 25 jaar onderzoek naar hersenontwikkeling en tientallen jaren meditatiebeoefening laat psychotherapeut Marianne Bentzen zien hoe we neuroaffectieve meditatie – een meditatievorm waarin meditatie, neurowetenschap en psychologie samenkomen – kunnen inzetten voor persoonlijke groei en bewuste volwassenwording. Aan de hand van een gedetailleerde beschrijving van de fases van emotionele rijping, laat ze zien welke ontwikkelingsprocessen de hersenen doormaken tijdens onze kindertijd, tienertijd en volwassenheid.

Neuroaffectieve meditatie kan ons helpen om het proces van emotionele volwassenwording verder te doorlopen, wat nieuwe ervaringen en nieuwe manieren van functioneren mogelijk maakt. Omdat elk pad naar verdieping en rijping echter onvermijdelijk ook de deur openzet naar onze diepste pijn en grootste angst, wordt ook ruim aandacht besteed aan trauma en welke bijdrage meditatie kan leveren in het helingsproces.

De zestien geleide meditaties voor neuroaffectieve hersenontwikkeling die in dit boek worden aangeboden (ook online te beluisteren) werken diep in op de onbewuste lagen van de hersenen. Ze helpen ons om opnieuw verbinding te maken met onszelf en de mensen om ons heen. Elke meditatie verkent een ander thema, zoals compassie, positieve en negatieve ervaringen, ademhalen om ‘in je lichaam te zijn’ en energie in evenwicht brengen.

Dit boek verklaart de wetenschap achter neuroaffectieve meditatie en biedt een stapsgewijze benadering voor spirituele groei, emotionele rijping en hersenontwikkeling.

Inclusief online audiobestanden met meditaties (Nederlandstalig).

Marianne Bentzen is psychotherapeut en docent neuroaffectieve ontwikkelingspsychologie. Ze is auteur en coauteur van meerdere artikelen en boeken en heeft lesgegeven in zeventien landen en presentaties verzorgd op meer dan dertig (inter)nationale conferenties. Marianne woont in Denemarken.